Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Marinált sült csirke recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 db 1,5 kg-os egész csirke
» Marinade: 1/2 dl olaj
» 1/2 citrom leve
» 2 tk mustár
» 1/2 dl szójaszósz
» 1 gerezd fokhagyma
» 2 tk rozmaring (szárított)
» 1 tk paprika
» 4 tekerés bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csirkét a "spachtcock" módszerrel előkészítjük. A "spachtcock" módszer egyfajta előkészületet jelent a csirke sütéséhez. Mégpedig úgy, hogy a csirkét a hasára fektetjük, és egy konyhai ollóval a gerincét kivágjuk. A püspökfalattól kiindulva egészen a nyakáig végigvágjuk. Egy kb. 2 cm-es csíkot kapunk, amit nem kell eldobni, azt is megsütjük. Az így kapott csirkét visszafektetjük a hátára és a combokat és szárnyakat előrefordítjuk. A mellénél jó erősen megroppantjuk, lelapítjuk. Így a csirke összes bőrös része felül lesz, és szépen egyenletesen, pirosra, ropogósra sül.A kivágott gerincet a püspökfalattal együtt (ami az én tányéromban fog landolni) szintén megsütöttem. De persze ez ízlés dolga, én imádom!
A marinade hozzávalóit összekeverjük egy akkora tálban, hogy a csirke is beleférjen, és a csirkét jól bedörzsöljük vele. Letakarva a hűtőbe tesszük minimum egy órára.
A sütőt 200 fokra bemelegítjük.
A csirkét egy tepsibe vagy jénaiba fektetve ráöntjük a marinade-et.
Betoljuk a sütőbe, a hőmérsékletet azonnal lecsökkentjük 170 fokra, és kb. 2 óra hosszat sütjük, időnként a levével locsolgatva, amíg szép piros nem lesz.
Megjegyzés / tipp:

Jó módszernek tartom, mert sosem szerettem azt, hogy a sült csirke háta mindig tocsogott az olajban, és nem lett ropogós.
0 komment 3 ember kedveli fordgtr
2013.02.02 22:07
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csirke sütéséhez, hasára fektetjük, konyhai ollóval, gerincét kivágjuk, püspökfalattól kiindulva, nyakáig végigvágjuk, csirke összes, kivágott gerincet, püspökfalattal együtt, marinade hozzávalóit, akkora tálban, hűtőbe tesszük, tepsibe vagy, hőmérsékletet azonnal, levével locsolgatva, sült csirke, visszafektetjük, előrefordítjuk, püspökfalattól, püspökfalattal, megroppantjuk, előkészületet, összekeverjük, lecsökkentjük, hőmérsékletet, bemelegítjük, bedörzsöljük, előkészítjük, egyenletesen, végigvágjuk, hozzávalóit, megsütöttem, tányéromban, locsolgatva, módszerrel, lelapítjuk, beleférjen, szójaszósz, módszernek, spachtcock, spachtcock, szárnyakat, kg-os egész csirke, Marinade olaj, citrom leve, mustár, szójaszósz, gerezd fokhagyma, rozmaring szárított, paprika, tekerés bors,
Margarita koktél
0 komment 2 ember kedveli
TÁRKONYOS KRUMPLILEVES
2 komment 6 ember kedveli
Sajtkrémes pogácsa
0 komment 8 ember kedveli
Finomfőzelék
0 komment 1 ember kedveli
Káposztás pogácsa
0 komment 4 ember kedveli
Tárkonyos húsgombóc leves
0 komment 5 ember kedveli
Kókuszkocka csokikrémmel töltve
0 komment 10 ember kedveli
KÉTSZER SÜLT PALACSINTA
0 komment 4 ember kedveli
Gyümölcsös kekszes recept
0 komment 6 ember kedveli
Avokádókrém
0 komment 3 ember kedveli
raffaello golyók
0 komment 13 ember kedveli
Mustáros-zöldséges csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Fűszeres csirkecsíkok párizsi bundában
0 komment 26 ember kedveli
Hóember hógolyókkal
0 komment 8 ember kedveli
Almafelfújt
0 komment 2 ember kedveli
Pácolt csirkemell
1 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.